Shakshuka

500 gram tomaten in blokjes, 2 puntpaprika en 2 uien in stukjes, 1 eetlepel harissakruiden, 2 teen knoflook, paar takjes tijm, halve theelepel pul biber, theelepel komijn, 2 eetlepels tomatenpuree, olijfolie, 1 tot 4 eieren, zout naar smaak.

  • Bak de uien en paprika in de koekepan aan en voeg de tomaten samen met de overige ingrediënten toe.
  • Laat dit een minuut of 20 zachtjes bakken
  • Maak 2 tot 4 kuiltjes in de saus en breek daar een ei in.
  • Laat de saus nog 10 minuten pruttelen
  • Serveer met labneh en plat brood
  • Laat voor een vegan versie het ei weg.
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s