Amandel en kokos dat zijn wel favoriete koekjes ingrediënten bij mij. Eigenlijk wilde ik een variant maken op het bitterkoekje met iets minder amandel omdat het vrij prijzig is en wat smeuïger. Dus toen kwam ik op deze koekjes die erg lekker zijn.
Kokosamandelroom koekjes
100 gram amandelmeel, 50 gram geraspte kokos, 70 gram eiwit, 50 ml slagroom, 150 gram poedersuiker, 1 eetlepel maizena, 1 tl vanilleextract, halve theelepel amandelextract
- Meng alle ingrediënten door elkaar tot een kleverig deeg.
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Laat dit deeg 20 minuten rusten! In die tijd kan de kokos wellen en word het deeg dikker
- Als het deeg aanvoelt als een taaie massa dan is het goed. Loopt het van je lepel dan is het te dun.
- Schep met een kleine ijsboltang van 3cm doorsnede bolletjes op de bakplaat. Met 2 lepels kan ook maar dan worden ze niet zo mooi rond
- Bak de koekjes 10 minuten op 180 graden totdat ze lichtbruin zijn niet langer ze komen zacht uit de oven dus even op laten stijven.
Fantastische recepten
LikeGeliked door 1 persoon
Dank je 😊
LikeLike