Gnocchi, een Italiaans gerecht en makkelijker te maken dan je denkt. Zo ook deze versie met verse spinazie en ricotta.
250 gram volvette ricotta, 200 gram bloem, 50 gram fijne tarwegriesmeel, 3 eieren, 80 gram fijngeraspte parmezaanse kaas, halve theelepel zout, zwarte peper
- Kneed hiervan een stevig deeg
- Blancheer 300 gram verse spinazie, laat uitlekken en knijp het meeste vocht eruit en snijd het fijn
- Voeg de spinazie toe aan het deeg en kneed nog even goed door
- Bestrooi je werkblad met tarwegries en maak een rol van het deeg. Verdeel het in 6 stukken
- Rol elk stuk tot een worst van 3cm en snijd ze in stukjes van 2 cm. Leg deze op een beklede bakplaat te rusten.
- Breng een ruime pan met water en zout aan de kook.
- Kook de gnocchi in 2 a 3 minuten gaar.
- Serveer met parmezaanse kaas en een basilicumolie of een dunne vleessaus