Kikkererwten burger

Vegetarische kikkererwtenburgers zijn makkelijk te maken en lekker tussen een broodje of bij de hoofdmaaltijd. Ik bak ze in de oven omdat ze toch wat zachter zijn en makkelijker breken. Je kunt er op los variëren en ze ook vegan maken door het ei te vervangen met lijnzaad en een paar eetlepels water

Voor 4 grote burgers

300 gram gekookte kikkererwten pureren met 1 ei, een halve geraspte winterwortel, 2 kastanjechampignons, halve rode ui, 1 tl knoflookpoeder, 1 theelepel komijn, 1 tl gerookt paprikapoeder, halve tl piment, zout en peper naar smaak,

Roer door de puree 3 eetlepels kikkererwtenmeel, 2 eetlepels gehakte peterselie, 1 eetlepel geroosterd sesamzaad.

Vorm met behulp van een grote maatschep of ijsboltang vier porties op de bakplaat. Ik maak mijn handen dan nat en duw ze plat in de vorm van burgers en strooi er nog wat sesamzaad overheen.

Bakken op 180 graden voor een minuut of 25 totdat ze een gekleurd randje hebben en wat stevig aanvoelen.

Vegan

Vervang het ei door 2 eetlepels gebroken lijnzaad geweld in 4 eetlepels lauw water.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s