Ik wilde een luchtig maar rijk van smaak brood maken, en een snelle want het moest nog mee voor de lunch. Dan is een brood op basis van baking soda wel erg fijn. Ik koos voor een banaan sodabrood
Bananensodabrood
500 gram patentbloem, 400 gram volle yoghurt, 1 theelepel baking soda, halve theelepel zout, 1 geprakte banaan, eetlepel kaneel, 75 gram gewelde rozijnen en Cranberries, 2 eierdooiers, 100 gram lichtbruine basterdsuiker of rietsuiker
1 banaan doormidden gesneden als garnering bovenop het brood samen met wat rietsuiker.
- Mix de eieren met de yoghurt en de suiker goed door elkaar
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Meng alle ingrediënten voor het deeg snel door elkaar tot een kleverig deeg
- Bekleed een bakvorm voor brood van 25 cm met bakpapier en schep het deeg hierin en strijk glad.
- Decoreer met de halve bananen en bestrooi met rietsuiker
- Bak af 45 minuten op 180 graden, gooi een kopje water in de braadslede onderin de oven voor wat extra stoom.