Stamppot der Nederlandse stamppotten. Een ramp vind ik het om die grote struiken uit de moestuin schoon te maken vaak zit er van allerlei ongedierte in verstopt maar wat is het lekker! Nu houden wij van flink veel boerenkool er in dus er gaat zeker 800 gram zeer fijngesneden kool doorheen.
- 800 gram gewassen en zeer fijngesneden boerenkool
- 1.5 kilo aardappels in 4 stukken gesneden
- 1 verse rookworst van de slager
- 100 gram goed uitgebakken spekjes
- 100 gram creme fraiche
- Zwarte peper
- Theelepel uienpoeder
- Zout naar smaak
- Een hele grote pan
Doe de pan in laagjes vullen met aardappels en vul tot de rand van de aardappels aan met water. Leg hier bovenop de boerenkool en daarboven op de rookworst. Zet de pan op middelgroot vuur en kook de aardappels in 20 minuten gaar. Haal de rookworst van de boerenkool af en snijd ze fijn. Giet de boerenkool goed af eventueel met een grote vergiet. Doe met de stamppotstamper alles goed door elkaar stampen en voeg creme fraiche en de specerijen toe en stamp nog even door elkaar.
Nu maak ik de boerenkool meestal elke keer een beetje anders door het toevoegen van verschillende kruiden en specerijen.
Variaties
- 1 zoete puntpaprika in stukjes fijngebakken en een eetlepel sambal meestampen
- Nu eten wij er meestal verse rookworst van de slager bij maar wist je dat je deze ook zelf kunt maken? Kijk maar eens op Landleven rookworst maken