Ik eet graag kippensoep vooral tijdens de wintermaanden. Meestal heb ik porties kippenbouillon op voorraad getrokken van kip die langdurig heeft staan trekken in de cooker helaas is die op en moet er nieuwe gemaakt worden. Maar vandaag had ik daar geen tijd voor en toch wil ik dan graag die lekkere donker getrokken bouillon proeven. Door de middelen te kruiden en wat voor te braden krijgt de kip al wat meer smaak die mooi afgegeven gaat worden aan de soep.
Voor 4 liter kippensoep
2 kipfilets, 2 kippenpoten met vel, 1 eetlepel harira kruiden hiermee kruid je de kip die je in wat olijfolie in 15 minuten stevig aanbakt.
Snijd de volgende groentes in kleine stukjes fijn, 200 gram winterwortel, handvol sperziebonen, 200 gram pastinaak, 1 prei in 2 stukken gesneden en afgespoeld, 1 knoflookteen, 2 aardappels, 1 grote stengel bleekselderij, 1 ui, tl kervel
1 el zeezout, 1 theelepel zwarte peper, halve theelepel kurkuma, theelepel knoflookpoeder
Doe alle groentes in de slowcooker en leg de kip erop. Vul de pot met kokend water tot een 2 cm onder de rand.
4 uur op high
Haal na 3 uur de kip er voorzichtig uit en maak deze schoon en voeg de kip weer toe in stukjes aan de soep. Haal ook de 2 stukken prei eruit die is te zacht geworden eventueel door een omelet te gebruiken. Garneer de soep eventueel met een bosje fijngesneden peterselie.
Dit kan natuurlijk ook gemaakt worden in een braadpan met dikke bodem op het laagste pitje.