Ik heb een jaar zonder oven gezeten en aangezien ik toch wel heel graag bakte gebruikte ik toen vaak de wonderpan of de stoompan voor muffins en stoomcakes in allerlei variaties. Heerlijk luchtige cakes en helemaal niet moeilijk.
Roti kukus
- 5 eieren
- 200 gram witte basterdsuiker
- 150 ml bronwater of 7up
- 280 gram bloem
- 1 el bakpoeder
- 1 el vanilleextract
- 3 el cacao
- 2 el geraspte pure chocolade
De 5 eieren samen met 200 gram witte basterdsuiker heel romig kloppen, 150ml bronwater of 7up langzaam toevoegen.
Zeef hierboven 280 gram bloem en 1 eetlepel bakpoeder, spatel dit mengsel goed om, niet kloppen.
Het beslag over 2 kommen verdelen en in 1 kom 1 eetlepel vanille extract spatelen, in de andere kom 3 eetlepels cacao en 2 eetlepels geraspte pure chocolade.
Doe in de stoommand een vel natgemaakt bakpapier, met olie besprayen. En giet het blanke mengsel erin. Daarna in ringen het chocolade mengsel en trek wat strepen erin voor een gemarmerde cake met een vorkje.
Zet de stoommand op de pan met kokend water en dek af met de deksel en een theedoek of zet iets zwaars op de deksel.
Ga koffiedrinken of iets anders en blijf van de pan af die moet op laag vuur een uur stomen.
Na een uur de deksel openen en de stoommand eraf halen en even een 10 minuten laten afkoelen
Op een bord storten en het bakpapier eraf halen. Ik smeer de cake altijd in met een jam of druivengelei.
Decoreren met geraspte chocolade en wat poedersuiker.
Kijk voor meer cakes ook op cake in allerlei variaties en op stoom cake banaan
Wat een leuk recept weer en geen moeilijke fratsen .. nu eerst op zoek naar een stoompan want dit lijkt me erg leuk om te maken .danknje Ingrid 💐💐
LikeGeliked door 1 persoon
Kan ook in een stoommandje van riet boven een gewone pan. Dit zijn zeer luchtige cakes en super ook om te vullen
LikeLike