Bagels

Bagels en beans is een favoriete stop voor mij voor een lekker broodje. Zelf bakken mislukte nog wel eens, vaak net iets te plat naar mijn smaak. Maar met de techniek die ik van de extra lange koele rijs toepas op mijn gewone broden is het dan toch meer dan gelukt om mooie dikke luchtige maar stevige bagels te bakken vol met smaak.

Bagels

450 gram patentbloem, 75 gram tarwegries, 8 gram droge gist, 9 gram zout, 320 ml lauwwarm water, 1 eetlepel suiker

  • Hiervan een goed elastisch deeg kneden in ongeveer 15 minuten het deeg is wat vochtig dus gebruik de stretch and fold techniek
  • Bestrooi licht de werkplek met tarwegries en verdeel het deeg in 8 gelijke porties en bol de bollen op.
  • Haal er met behulp van een appelboor rondjes uit en verruim deze door even snel rond te draaien om een vinger heen tot ongeveer 4 cm doorsnede leg ze op een met bakpapier en met Griesmeel beklede bakplaat, dek deze af met ingevette folie .
  • Laat deze plaat 8 uur in de koelkast rijzen.
  • Haal ze uit de koelkast en laat ze nog even een 30 minuten narijzen.
  • Breng een pan met water en 1 el backing soda aan de kook en verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Laat 3 bagels voorzichtig in het kokende water glijden en kook ze ongeveer anderhalve minuut halverwege omkeren. Ze zetten in de pan nog wat uit dus zorg voor een ruime pan.
  • Bestrooien met maanzaad sesam of andere zaadjes.
  • Op een bakplaat leggen met bakpapier en 18 minuten afbakken op 200 graden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s