Groentesoep daar kan je van alles in kwijt maar toch een ouderwets groentesoepje zonder blokjes en vleesbouillon dat is handig en snel te maken met je eigen groentebouillonpoeder en specerijen mix. Ik maakte hem vandaag in de slowcooker maar dit kan natuurlijk ook op het kleinste gaspitje of in de hooikist. Zorg op het gas dan wel dat de soep niet gaat koken.
Aan deze soep voegde ik ook nog 2 handen fijngesneden verse selderij toe.
Voor soepballetjes neem ik
500 gram halfomhalf gehakt, 5 el tarwezemelen of paneermeel, 1 el mosterd, 2 el ketjap, halve theelepel foelie, halve theelepel knoflook en uienpoeder, halve theelepel zwarte peper, 1 el Provençaalse kruiden, kwart theelepel piment, snuf kruidnagel dit meng je goed door elkaar en hier rol je kleine balletjes van die je allemaal in een laagje kokend water gaar kookt. Ik verdeel het dan in 2 porties en vries 1 portie in. De soepballetjes voegde ik meteen aan de soep toe om mee te laten trekken.