Ik ben dol op sprits, echt een koekje uit mijn jeugd wat mijn oma ook vaak op tafel had staan. Vers van de bakker want bakken deden ze niet of zelden bij ons vroeger. Het knapperige en dan zalige roombotersmaakje dat vergeet je nooit. Stiekem doopte ik het koekje altijd in de thee en dan zo snel mogelijk afhappen anders had je koekjes thee.
- Tips
- Gebruik een stevige spuitzak en druk met de bovenste hand en stuur en geef tegendruk aan de spuitmond met je andere hand dan knijp je de spuitmond er niet dwars doorheen.
- Spritsdeeg is een wrijfdeeg en dat houd in dat je het steeds van je af over het werkvlak uitsmeert het word dan iets lichter. Met een deegschraper die je het dan steeds bij elkaar. En herhaal je die stappen een aantal keer totdat het mooi soepel deeg is.
- Kijk even naar dit filmpje van meesterbankerbakker Cees Holtkamp hij laat zien hoe het precies moet
- Gebruik half patentbloem half Zeeuwse bloem als je aan Zeeuwse bloem kunt komen. Laat dan de maizena achterwege.