Ik ben zo dol op mijn slowcooker! Want uitermate geschikt voor een curry!
700 gram dijenfilet of kipfilet in stukken, dijenfilet vind ik het lekkerste maar had ik niet in huis2 winterpeen in kleine dunne plakjes, 2 zoete aardappels, 4 aardperen, halve gele paprika, 1 zoete puntpaprika, alles goed klein gesneden.
- Dit alles tezamen in de slowcooker of braadpan doen.
1 rode ui, 2 rode pepers, halve gele paprika, 1 eetlepel ras el hanoutspecerijen, 1 eetlepel kerrie masala, theelepel komijn, halve theelepel korianderpoeder,
- Dit mengsel fijnmalen tot een pasta en even aanzetten in wat olie in een koekepan
- een halve liter kokend water toevoegen samen met 200 ml kokosroom
- Dit bij de andere ingrediënten voegen en 4 uur op high laten pruttelen.
- Of In de braadpan maken dan even roerbakken en daarna op laag vuur ongeveer 2 uur laten pruttelen.
- Een papje maken van 2 eetlepels maizena en wat water en een half uur voor eten toevoegen en wat laten indikken.
- Ben je fan van koriander dan voeg je nu een halve bos fijngesneden toe, kan je net als ik niet tegen koriander neem dan peterselie of laat het achterwege.
Voor het platte brood (een combinatie van pan naan en paratha) waar ik mijn eigen draai aan heb gegeven neem je voor 12 broodjes
350 gram bloem, 150 gram pan/masa Griesmeel polenta meel kan ook, 400 gram yoghurt, 1 theelepel backingsoda, theelepel zwarte peper, halve theelepel komijn, 50 ml neutrale olie, 3 gram zout.
- Meng dit kort en stevig door elkaar tot een wat klef deeg. Zet een pot Griesmeel klaar om de plank mee te bestrooien en rol hier stukken deeg op uit, flink bestrooien mag met griesmeel, dun uitrollen.
- Stook een koekepan flink heet op. Het liefst van staal of rvs geen anti aanbak. Nu kan je dit deeg droog in een ingevette pan bakken maar ik vind het veel lekkerder om kleine beetjes rijst olie te gebruiken.
- Bak ze om en om gaar met bruine plekjes.
- Tip.. Dit brood kan je ook gebakken invriezen
Serveer de curry in een kommetje en geef er per persoon 3 broodjes bij en eventueel een salade
Voor een vegan versie laat je de kip achterwege en neem je wat meer wortel en zoete aardappel. Ook andere stevige groentes kunnen worden gebruikt bv Koolraap, bloemkool, bonen.