1 aubergine, 1 rode paprika, kilo tomaten, 2 pastinaken, 1 ui, 2 aardperen, 1 zoete puntpaprika, 2 winterpenen, 1 courgette alles in kleine blokjes gesneden van 1 cm
Je kunt eigenlijk veel groentes gebruiken die je lekker vind ik zou alleen geen bladgroenten en koolsoorten gebruiken voor deze stoof dat geeft een heel andere smaak. Maar sperziebonen, wortelsoorten, paprika’s, courgette aubergine kan allemaal.
Halve liter tomatensaus (passata), 2 eetlepels Provençaalse kruiden, 4 tenen geperste knoflook, 1 theelepel uienpoeder, 1 eetlepel gerookte paprika, 1 eetlepel ras el hanout kruiden, 200 gram rode linzen, theekop bulgur, zout naar smaak
Voeg alles samen in de slowcooker of braadpan en laat dit 6 uur op high stoven. Roer elke 2 uur even om. Ik houd ervan als de linzen goed verdeeld zijn.
- Optioneel voeg 100 gram chorizo in blokjes toe met het stoven en serveer met gestoofd vlees
- Na het stoven, schep per persoon een ovenschaaltje of een diep bord op en maak een kuiltje in de stoof en breek hier een ei in, zet dit nog 10 minuten in de oven op 180 graden.
Heerlijk ,dit gaat hem zeker wel eens worden ,ben dol op groentes ..
Dank je wel weer Ingrid ..
LikeGeliked door 1 persoon
Graag gedaan Fleurtje. Het is wel een flinke pan vol maar kan je zelfs koud heerlijk eten
LikeLike