Eierkoeken

Eierkoek een koek waar je van jongsaf aan mee opgroeit en supersimpel te maken is. Volgens mij haalde ik ooit het recept uit een oude libelle van de een of andere bakker. En als je kleine kids hebt dan bak je ze vaak, althans ik wel. Heerlijk met zomerse aardbeien en een goed slagroom of lemoncurd.

Ik geef 2 recepten 1 met gewone bloem en 1 met volkorenspeltmeel de bereidingswijze is identiek verder.

Eierkoeken van bloem ongeveer 8 stuks

100 gram gezeefde bloem, 1 eetlepel maizena, theelepel bakpoeder, 100 gram basterdsuiker of fijne tafelsuiker, 2 eieren, 1 theelepel citroenrasp

  • Klop de eieren met de suiker tot een hele dikke lichte creme op.
  • Zeef hierboven de bloem of spelt met het bakpoeder en de maizena
  • SPATEL de bloem of spelt erdoorheen dus niet kloppen of roeren maar spatelen
  • Gebruik een grote lepel of de ijsboltang om het beslag te verdelen op de bakplaat. Houd flink ruimte want ze vloeien uit.
  • Bak de koeken 10 minuten op 180 graden. Haal ze met papier en al van de bakplaat af en laat 10 minuten afkoelen en doe ze dan over in een zak of trommel anders drogen ze teveel uit.

Eierkoeken van volkorenspeltmeel

100 gram volkoren spelt gezeefd, 1 eetlepel maizena, 100 gram basterdsuiker of tafelsuiker, 3 eieren, theelepel bakpoeder, theelepel citroenrasp volg verder bovenstaand recept.

Variaties

  • Chocolade mokka eierkoeken Voeg aan het basisbeslag 1 eetlepel oploskoffie toe als je de eieren gaat kloppen en 2 el geraspte pure chocolade en 2 el cacao en 1 extra ei. Volg verder het bovenstaand recept.
  • Bosbessen eierkoeken voeg 1 el sinaasappelschilpoeder toe aan het beslag en doe een 200 gram bosbessen over de koeken verdelen als ze op de bakplaat liggen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s