Wij eten graag een pulled pork en dan heb je een mals stukje vlees nodig wat je na stoven uit elkaar kunt plukken.
Vandaag gebruikte ik een stukje procureur vlees van het varken
1 kilo aan 1 stuk bij de slager gevraagd, ingesmeerd met een American rub kruidenmix en in room boter of olie aangebakken in de pan tot er een mooie bruine korst is te zien. Bak tegelijkertijd 4 uien aan in dezelfde braadpan.
Slowcooker Het vlees en de uien overdoen in de slowcooker die je instelt 5 uur op hoog.
Begieten met 1 flesje donkerbier, 1 blikje tomaatblokjes, een halve theelepel foelie en een halve theelepel gerookt paprikapoeder, theelepel knoflookpoeder
Braadpan dan laat je het vlees in de pan liggen en voeg je alle andere ingrediënten toe in de pan. Op de kleinste warmhoudbron 3 a 4 uur laten sudderen met de deksel op de pan.
Saus
De saus wat inkoken, pureren en eventueel nog wat op smaak brengen met zout en peper.