De mosterd was op en de winkel dicht, maar er lag nog wel mosterdzaad in de voorraadkast dus dan gaan we dat zelf maken. Heel simpel je zou het bijna niet geloven. Ik koos voor een grove mosterd van bruin en geel mosterdzaad. Neem je alleen geel mosterdzaad die is heel glad te malen de bruine blijven mooie korreltjes.
Voor 500 ml mosterd
100 gram geel mosterdzaad, 100 gram bruin mosterdzaad, ongeveer 300 ml azijn, 2 eetlepels mosterdpoeder, grote glazen pot.
- De mosterdzaadjes in een pot doen en de azijn erbij gieten totdat ze een centimeter of 2 onder staan. De zaadjes 2 dagen laten wellen.
- In de blender of hakmolen fijnmalen tot een dikke mosterd
- Ik houd wel van dikke mosterd dus voegde ook nog 2 eetlepels mosterdpoeder toe.
Optioneel is nu het toevoegen van smaakjes. In de potjes op de foto voegde ik honing en dille toe
-
- 1 eetlepel dille, 5 eetlepels honing uitgaande van 500 ml mosterd
- 1 theelepel pepervlokken
- Theelepel Provençaalse kruiden
- Kurkuma voor felgele mosterd toevoegen (niet teveel)
Yvette van boven maakte een mooi filmpje over Mosterd maken