Griesmeelcake

Vandaag zag ik meerdere griesmeelcakes voorbij komen en een rondje op internet leerde mij dat het een Marokkaans gerecht is. Doe moest ik toch ook maar even maken. En wat is het lekker ! Superluchtig en zacht Ik gebruikte de braadslede want het is best een flink beslag.

Ik nam het recept van marokaanse recepten en heb een paar kleine aanpassingen gemaakt. 500 gram fijn Griesmeel, 3 eieren, 325 ml zonnebloemolie, 300 gram suiker, 300 ml vla, 150 ml yoghurt, 50 ml gecondenseerde melk, 2 eetlepels bakpoeder, 1 eetlepel vanilleextract 4 eetlepels citroensap, 4 eetlepels sinaasappel gelei samen losgeklopt.

Kokosrasp Verwarm de oven voor op 180 graden, en zet een braadslede klaar bekleed met bakpapier

  • Klop de eieren met de suiker schuimig en voeg langzaam al kloppend de olie toe, daarna de vla, yoghurt, gecondenseerde melk klop dit tot een romig geheel
  • Voeg op lage stand kloppend de Griesmeel toe en de vanille en als laatste het bakpoeder.
  • Schenk het mengsel in de braadslede en bak de cake 60 minuten op 180 graden
  • Verdeel het gelei citroenmengsel over de cake en bestrooi met kokos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s