Luchtige lemoncurd muffins die kunnen altijd natúúrlijk zelfs mee naar school.. jaja..
200 gram bloem, 2 eetlepels maizena, 2 eetlepels maïsmeel voor polenta, 1 eetlepel bakpoeder, 1 theelepel backing soda, 4 eieren, 100 gram zachte roomboter, 100 ml zonnebloemolie, 5 eetlepels lemoncurd voor door het beslag, 1 theelepel citroenrasp, 1 eetlepel vanilleextract, 1 eetlepel citroensap, 180 gram witte basterdsuiker. 12 theelepels lemoncurd om bovenop het beslag te doen
- Klop de suiker met de eieren heel luchtig tot een dikke witte creme
- Voeg de boter en olie in kleine beetjes toe
- Bloem maïsmeel maizena en bakpoeder toevoegen klop stevig door
- Nu de overige ingrediënten toe voegen. Het is een vrij dun beslag maar dat komt goed met bakken
- Gebruik een muffinvorm met daarin papierenbakjes en vul deze met een ijsboltang voor driekwart
- Doe bovenop elk beslag in de muffinvorm een theelepel lemoncurd
- Bak de muffins 25 minuten op 165 graden