Een aanrader een heerlijk pittige wrap van kikkererwtenmeel met baby spinazie en een Vega rendang gemaakt van reepjes witte kool en een paar gedroogde tomaten.
Wrap
2 eigelen, 2 eetlepels kikkererwtenmeel, 1 eetlepel bloem, ongeveer 150 ml melk even loskloppen tot een dik beslag met een snuf zout. Bakken in een beetje rijstolie en voorzichtig omdraaien.
Vega rendang
Ongeveer 1 kilo witte kool heel fijn gesnedenen, 1 stengel citroengras geplet, 200 ml water
Voor de boemboe 2 rode pepers ontdaan van zaadjes, 1 rode ui, 2 eetlepels sambal badjak, 3 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel goela djawa, een halve limoen uitgeknepen, 2 knoflooktenen of 1 eetlepel knoflookpoeder, stukje gember van 2 centimeter, 1 theelepel komijn
- De ingrediënten voor de boemboe fijnmalen in de hakmolen tot een brij en dit mengsel even aanfruiten tot het meeste vocht is verdwenen en de geur overheerlijk ruikt.
- De witte kool in een slowcooker of wadjang doen en mengen met de boemboe, water en citroengras.
- De slowcooker instellen op 5 uur hoog. Of in de wadjang roerbakken en daarna laten sudderen met de deksel op de pan totdat de kool zacht en bruin is.
- Eventueel even binden met een maizenapapje.
De babyspinazie roerbakken in de pan waar je de boemboe in hebt gefruit. Op een bord de kikkererwtenwrap leggen en een flinke pluk Vega rendang leggen dan de spinazie en de tomaatjes, dubbelvouwen.
Eet smakelijk