Chili con carne

Vandaag een lange werkdag en omdat ik tegenwoordig een slowcooker heb een mooie chili uit de slowcooker met kipgehaktballetjes. Dit kan je natuurlijk ook op je gas maken neem dan een braadpan en laat het dan ongeveer 2 uur pruttelen op de kleinste pit met tussendoor eventueel wat vocht toevoegen.
De kidneybonen had ik een nachtje geweld en een half uur voorgekookt voordat ze de slowcooker in ging. Maak je de chili zonder slowcooker kook dan de bonen een uur en voeg dan alles toe in de braadpan en laat alles sudderen met de deksel op de pan.

Voor de slowcooker voeg alles toe in de pan en zorg dat er net iets meer vocht instaat dan de vulling ongeveer een kleine centimeter. Op de tekening staat 8 uur op laag maar ik kwam thuis en zag dat ik 8 uur op hoog had staan. Ze was perfect geworden. Helaas geen foto van het klare recept we waren te hongerig.

Zo gaat het de slowcooker in. Gehaktballetjes voorgebraden en die worden dan botermals in de cooker. De pastinaken heb ik uiteindelijk er niet meer ongedaan. Die doe ik morgen grillen in de oven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s