Voor 4 personen
3 kipfilets in stukjes of dijenfilet, mengen met 1 eetlepel baharatkruiden, 1 theelepel uienpoeder 1 teen geperste knoflook, paar draaien aan de zwarte pepermolen, theelepel black bean saus, 2 uien in dunne reepjes, zout. 1 beker creme fraiche van 200 ml, 1 eetlepel Provençaalse kruiden
- Verhit een grote koekenpan en doe er een scheut olijfolie in en bak dit kip ui mengsel snel bruin en gaar.
- Voeg de creme fraiche en een eetlepel Provençaalse kruiden toe en roer nog even rond en haal van het vuur af. En houd warm.
Maak ondertussen de tortilla van 500 gram voorgekookt maïsmeel merk Pan of Masa en 300 ml water. Kneed dit tot een samenhangend deeg. Maak balletjes van 5 cm doorsnede en rol deze uit met de deegroller eventueel de aanrecht bestrooien met wat maisbloem. Bak ze snel gaar en een beetje bruin in een koekenpan, ik bespray de pan graag met een beetje olijfolie. Kan je geen maïs meel krijgen maak dan wraps van tarwebloem dit recept is van Yvette van Boven het deeg even een half uurtje laten rusten is beter maar ik ben nogal eens ongeduldig en maak ze dan meteen.
Neem een tortilla en besmeer met een lepel knoflooksaus en leg er wat tomaat, geroerbakte wilde spinazie op en 3 eetlepels kipstoof vouw dubbel en eet smakelijk.
De knoflooksaus maakte ik van 100 ml mayonaise met 100 ml dikke yoghurt, 3 tenen knoflook, eetlepel Provençaalse kruiden, gerookt paprikapoeder en zwarte peper en eventueel een snuf zout.