Rozijnen lemoncurd muffins 

S’avonds laat door kookboeken bladeren en dan opeens een muffin recept bedenken. En meteen gaan maken natuurlijk..en daar hoort ook een proefsessie bij om 12 uur snachts. En ze zijn erg lekker!

Voor 12 muffins heb je nodig

150 gram rozijnen geweekt in 50ml creme de cassis en wat heet water minimaal voor 15 minuten, 260 gram zelfrijzend bakmeel, 150 gram kristalsuiker, 70 ml neutrale olie, 2 eieren, snuf zout, 1 theelepel backing soda, 140 gram lemoncurd

  • Klop de eieren samen met de suiker tot een dikke creme. Voeg in kleine beetjes de olie toe.
  • Klop ook de lemoncurd erdoorheen
  • Zeef de bloem met het zout en de backingsoda boven het mengsel en spatel dit goed door elkaar, voeg als laatste de rozijnen toe.
  • Verdeel het beslag met een ijsboltang over 12 muffinvormpjes.

Verwarm de oven voor op 175 graden

Voor de crumble bovenop de muffins

  • 5 eetlepels bloem mengen met 5 eetlepels kristalsuiker en 3 eetlepels gesmolten roomboter. Meng dit met een vork tot grof korrelig en strooi dit over de ongebakken cupcakes.

Bak de cupcakes 20 minuten op 175 graden.
Variaties

  • Vervang de rozijnen voor verse vruchten als blauwe bessen of frambozen
  • Voeg fijngehakte chocolade toe
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s