S’avonds laat door kookboeken bladeren en dan opeens een muffin recept bedenken. En meteen gaan maken natuurlijk..en daar hoort ook een proefsessie bij om 12 uur snachts. En ze zijn erg lekker!
150 gram rozijnen geweekt in 50ml creme de cassis en wat heet water minimaal voor 15 minuten, 260 gram zelfrijzend bakmeel, 150 gram kristalsuiker, 70 ml neutrale olie, 2 eieren, snuf zout, 1 theelepel backing soda, 140 gram lemoncurd
- Klop de eieren samen met de suiker tot een dikke creme. Voeg in kleine beetjes de olie toe.
- Klop ook de lemoncurd erdoorheen
- Zeef de bloem met het zout en de backingsoda boven het mengsel en spatel dit goed door elkaar, voeg als laatste de rozijnen toe.
- Verdeel het beslag met een ijsboltang over 12 muffinvormpjes.
Verwarm de oven voor op 175 graden
Voor de crumble bovenop de muffins
- 5 eetlepels bloem mengen met 5 eetlepels kristalsuiker en 3 eetlepels gesmolten roomboter. Meng dit met een vork tot grof korrelig en strooi dit over de ongebakken cupcakes.
Bak de cupcakes 20 minuten op 175 graden.
Variaties
- Vervang de rozijnen voor verse vruchten als blauwe bessen of frambozen
- Voeg fijngehakte chocolade toe