Maïs muffins met witte chocolade

100 gram voorgekookt maïsmeel van Pan of Masa, 100 gram zelfrijzend bakmeel, 4 eieren, 150 gram lichtbruine suiker, 70 gram olie, 100 gram mascarpone, 100 gram witte chocolade fijngehakt, 1 theelepel citroenrasp, 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel backing soda, snuf zout.

Verwarm de oven voor op 180 graden

  • Mix de eieren met de suiker tot een creme
  • Voeg de mascarpone en olie in kleine beetjes toe en klop tot een egale massa ook de citroen rasp en sap mag er nu bij
  • Spatel bloem, zout, backing soda erdoorheen als laatste de witte chocolade
  • Verdeel het beslag in 12 muffinvormpjes

Als topping maak een mengsel van 5 eetlepels bloem 5 eetlepels suiker en 3 eetlepels gesmolten boter prak dit door elkaar en strooi het over de muffins. 

  • Bak de muffins 20 minuten op 180 graden bruin.
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s