Sticky balls

Lekkere kleverige uitdeel balletjes van gehakt. Ik pakte runder gehakt maar neem gerust het gehakt wat je lekker vind. Dus kalfs, kip, varken of lam het kan allemaal.

Sticky balls 

500 gram gehakt, 1 ei, 1 eetlepel mosterd, 3 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel geroosterd sesamzaad, 1 eetlepel goela djawa, 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel uienpoeder, halve theelepel gerookt paprikapoeder,  snuf kruidnagelpoeder, halve theelepel sambal, 1 bosuitjes gesnipperd, kopje paneermeel of half kopje tarwevezels  hiervan draai je balletjes van 3 cm doorsnede

1 liter zonnebloemolie verhitten in een pannetje 170 graden. (Let op bij frituren op gas altijd de deksel naast de pan leggen in geval van vlam in de pan de deksel erop leggen en van de pan afblijven.)

4 eetlepels chilisaus, 3 eetlepels ketjap manis, kopje water, 2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes, 2 eetlepels maizena aanmaken met 2 eetlepels koudwater en tot een papje roeren,  dit samen verwarmen tot een dik sausje vuur laag zetten.

Balletjes snel bruin bakken in de olie,  in 1 minuut zijn ze al bruin maar nog niet gaar dus let op kort in de olie bakken. Voorzichtig in het sausje omscheppen en nog 3 minuten zacht laten gaar worden op het laagste pitje niet teveel roeren want dan gaan ze kapot als ze nog niet gaar zijn. Balletjes warm of koud serveren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s