Paddestoelenquiche

Paddestoelen en ui..en dat met nog wat ingrediënten in een taartje verstopt..te lekker gewoon. Het geeft mij altijd het knapperend haardvuur effect lekker warm en genoeglijk met een kom soep en een puntje van deze quiche.

  • 2 uien gesnipperd, halve zoete puntpaprika fijngesneden, 2 tenen knofloo geperst, 200 gram gemengde paddestoelen fijngesneden, tijm, peper en zout, snuf gerookt paprika poeder, eetlepel Provençaalse kruiden, theelepel uienpoeder
  • Dit mengsel samen met 50 gram roomboter zacht smoren in een pan met dikke bodem.
  • 3 grote portabellas met olijfolie insmeren  even aanbakken in een koekenpan een minuut of 10. Uit laten lekken en droogdeppen en in dunne repen snijden. Wegleggen deze gaan boven op.
  • 4 witte boterhammen drogen in de oven een beetje bruin laten worden en vermalen tot broodkruim en vermengen met het gesmoorde mengsel. 3 eetlepels kastanjemeel toevoegen. Even proeven en nog wat zwarte peper en zout eroverheen malen.
  • Oven voorverwarmen op 200 graden

Een rol bladerdeeg doormidden snijden en de helft in een 20x20cm bakvorm als bodem beleggen. Het mengsel verspreiden over de bodem en daarop de reepjes portabellas nog wat zout en peper toevoegen. Afdekken met de andere helft bladerdeeg uitgestoken met mooie koekvormpjes zodat de vulling nog zichtbaar is. Bestrijken met ei en bestrooien met sesamzaad.

  • 30 minuten afbakken op 200 graden

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Fleurtje schreef:

    Dat lijkt me weer zo héérlijk..dank je wel ..

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s