Hier zijn ze dol op ijs dus zo af en toe maken we een ijstaartje. Deze is supersimpel en erg lekker met een tic erin.
500 ml slagroom , 1 blik gecondenseerde melk, 75 ml liquer 43, 4 grote verkruimelen merinques, 50 gram geraspte pure chocolade
- Klop de room en de melk lobbig tot bijna stijf voeg de liquor toe als ze bijna stijf is
- Spatel alle overige ingrediënten erdoor en schep in een vorm met bakpapier en laat bevriezen
- Opgelet…het is te lekker dus maak gerust een dubbele portie.
- Dit ijs bevat alcohol dus niet geschikt voor kinderen vervang de alcohol eventueel voor een hazelnootsiroop of een andere smaak.
Variaties
De basis is de slagroom en gecondenseerde melk. Aan dit mengsel kan je van alles toevoegen.
- Stukjes aardbeien en chocolade koekkruimels
- Frambozen 75 gram gepureerd
- Gehakte koekjes naar smaak met een paar eetlepels chocolade gruis
- Gehakte geroosterde noten en een notensiroop
- Amandel essence en stukjes gecarameliseerde peer
- Gebakken ananas afgekoeld en in stukjes met witte chocolade gruis
- Rozijnen en rum
- Kaneel, espresso (koud) en chocolade schaafsel
- Koffieboontjes vermalen tot gruis en gehakte kersenbonbons
leuke variatie ideeen……… maar ik lees chocolade schaatsen????
LikeLike
Haha sorry had er overheen gelezen moest schaafsel zijn. Maar autocorrect wilde liever schaatsen
LikeLike
Wil dit recept gaan maken maar heb wat vragen, wat voor vorm gebruik je? En hoe lang moet het in de vries? Dek je het af?
LikeLike
Ik gebruik een cake vorm of springvorm. Eigenlijk kan elke blikvorm die je maar wil bekleden met bakpapier en minimaal 4 uur bevriezen.
LikeLike