Heerlijke puddingpasteitjes, blijkbaar uitgevonden in Portugal maar ik maak ze al jaren zonder het te weten. Wel met een kleine twist. Ik doe er vaak wat extra vulling in.
Vandaag nam ik 2 appels in parten en heb deze in wat roomboter en een eetlepel poedersuiker gesmoord zodat ze lekker zacht en romig zijn maar nog wel heel. Ongeveer 10 minuten smoren op niet te hoog vuur. Een snuf kardemom en kaneel erdoor scheppen.
In elk pasteibakje 2 parten appel leggen en daarop de vla lepelen en verder het recept volgen.
- 100 gram rozijnen wellen in rum en door de pudding scheppen
- Gehakte nootjes roosteren met wat suiker en onderin het bakje scheppen met 1 eetlepel dulche de leche
- 8 dadels fijn hakken met een handvol walnoten en verdelen over de bakjes
- Vervang in de pudding de slagroom voor 200 gram kwark dan heb je mini cheesecake
Weer zo heerlijk !!!! Het word al een heel boekwerk met heerlijk recepten en gerechten ..dank je wel lieve Ingrid
LikeGeliked door 1 persoon
Dank je Fleurtje 😊
LikeLike
Wat een goed recept Ingrid! Ik ben ze nu ah maken. De pudding is in ieder geval goed gelukt 🙂
LikeGeliked door 1 persoon
Fijn en eet smakelijk!
LikeLike