Elk jaar bakken wij schalen vol oliebollen en ook een flinke schaal appelflappen met oudjaar. Het lekkerste is om daar een mooi bierbeslag voor te gebruiken! Een snel klaar beslag en heerlijk krokant na het bakken met een mooi kleurtje.
16 appels (elstar), 100 gram suiker, 2 theelepel kaneel, 500 gram gezeefde bloem, 1 theelepel zout, 4 eieren, 250 cc melk, 250 cc bier, frituurolie
- Appels schillen ontdoen van klokhuis met de appèl voor en in plakken snijden van 2 cm dik, omscheppen met suiker en kaneel en dit even in laten trekken (Ik doe dit altijd tijdens het rijzen van de oliebollen die ik op dezelfde dag bak)
- De bloem zeven met het zout in de kom.
- De eieren in een kuiltje breken en de melk erbij schenken en hiervan een beslag kloppen zonder klontjes
- Let op pas vlak voor het bakken het bier door het beslag kloppen! En direct gaan bakken.
- Zorg dat de olie op 180 graden verwarmd is.
- Haal de appelschijven door het beslag met een vork en bak ze met 4 tegelijk in de olie in ongeveer 4 minuten bruin.
- Uitlaten lekken op keukenpapier.
Dit beslag is ook geschikt om te gebruiken voor andere soorten fruit zoals ananas, banaan, mango, kweepeer, peren.
Of hartige varianten als met champignons, bloemkool, vis, kaas, gedroogde tomaat, (gegrilde) paprika.
En natuurlijk geef ik ook het recept voor:
En de kwarkbolletjes van Marion zijn ook heerlijk kwarkbolletjes
Cees Holtkamp maakt ook beignets maar dan van Bladerdeeg bekijk zijn filmpje hoe.. echt heel simpel en heerlijk appelbeignets van bladerdeeg
Doe je het bier na de melk erbij?
LikeGeliked door 1 persoon
Het bier op het allerlaatste moment vlak voor het bakken dus idd na de melk.
LikeLike