Koekjes voor de koekjes steker, die mooi van vorm blijven, het is niet zo moeilijk!
Zandkoekjes met speculaaskruiden
300 gram bloem, 200 gram (plantaardige) boter naar keuze, 90 gram lichtbruine basterdsuiker, 2 eetlepels speculaaskruiden, 15 gram vanillesuiker.
Basisbereiding koekjes
- Deeg goed doorkneden en op bakpapier uitrollen tot plak en minimaal een half uurtje in de koelkast leggen.
- Verder uitrollen tot 4 mm dik en koekjes uitsteken.
- 20 minuten bakken op 150 graden. Conventionele oven
- Af laten koelen, ze komen zacht uit de oven en harden na het afkoelen.
Gember zandkoekjes
200 gram bloem, 150 roomboter, 1 eigeel, 140 witte basterdsuiker, 1 eetlepel gember siroop, 10 gram vanillesuiker.
- 15 minuten bakken op 170
Zie verder bij de basisbereiding koekjes.