Mayonaise de favoriete saus bij veel gebakken gerechten. En wat zijn er veel variaties te koop. Echter de Nederlandse fabrikanten gooien er veel suiker in en weinig pure ingrediënten, kan ook niet want er gaan miljoenen potten over de toonbank. Maar maak het eens zelf.. binnen een minuut klaar.
LET OP.. INGREDIËNTEN MOETEN OP KAMERTEMPERATUUR ZIJN EN VERS. ANDERS gaat de mayonaise schiften.
Voor een wat pittige friszure mayonaise gebruik ik 2 eieren, 1 theelepel goede mosterd, 30 ml witte azijn, 10 ml citroensap, kwart theelepel witte peper en een snuf zout naar smaak, 500 ml arachide olie,
In een hoge mengbeker in die volgorde de ingrediënten doen. De staafmixer op de bodem zetten en langzaam omhoog trekken. Eventueel nog een paar keer omhoog halen en klaar is je mayonaise deze is 1 week houdbaar in de koelkast.
Deze mayonaise is iets zuurder dan die uit de supermarkt en dat komt natuurlijk omdat we er geen 7 gram suiker aan toevoegen per pot. Dus wil je toch dat zoete dan voeg je een kleine eetlepel zoetstof/poedersuiker naar keuze toe.
Een iets mildere mayonaise is deze hier laat ik de mosterd weg en voeg alleen de azijn toe en een extra eierdooier voor de romigheid.
Klinkt lekker, ga ik snel maken! Ben wel benieuwd waarom je geen olijfolie gebruikt? Extra veirge lijkt mij er best lekker bij! Ik hoor het heel graag.
LikeLike
Ik heb het met verschillende olijfolieeen geprobeerd maar vond dat echt niet lekker het was een te overheersende smaak voor mij
LikeLike