Een hipster term vind ik het voor een stoofpotje kip. Maar goed ook de hipster weten wel wat lekker is. Dit is een zeer smakelijk stoofschotel die je zoweĺ op een lekker krokant broodje kan eten of als vleesgerecht bij rijst of aardappels je kunt er alle kanten mee op. Ik at er roergebakken courgette spaghetti en wilde spinazie bij met wat knoflook en zout en peper.
1 kilo kippedijen met of zonder bot maakt niet uit, 2 uien in reepjes, 1 rode paprika fijngesneden, 2 eetlepels baharat kruiden, 2 tenen knoflook geperst, 5 ontvelde tomaten in stukjes of 1 blik gepelde tomaten van goede kwaliteit, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 theelepel uienpoeder, theelepel zout (als de baharat kruiden kant en klaar zijn even checken of er zout in zit anders zout achterwege laten) 3 eetlepels maizena aangemaakt met wat water
- De kip marineren in de baharat kruiden voor ongeveer een uurtje.
- Besprenkeld met olijfolie even aanbakken in een ruime braadpan
- Uien en paprika toevoegen en nog even mee aanbakken voor enkele minuten
- Alle ingrediënten toevoegen goed omroeren en op laag vuur een uurtje laten stoven.
- Kip uit de pan halen, eventueel botje eruit halen en de zeentjes en de kip uit elkaar trekken met een vork. En terug doen in de pan, aangemaakte maizena toevoegen en goed roeren
- Nog 15 minuten laten pruttelen
Variaties
- Varieer met verschillende kruidenmixen bv curry of shaslik
- Zoete puntpaprika courgette en aubergine in blokjes toevoegen en 400 gram gekookte kikkererwten en het mengsel gebruiken als vulling op een wrap.