Chocolade versnaperingen 

Chocolade.. zoooo veelzijdig en verslavend. Bij voorbaat bied ik mijn excuses aan voor de extra pondjes op de heupen.. maar echt dit moeten jullie ook maken.

Chocoladeletters

500 gram chocolade, 100 gram roomboter op kamertemperatuur, karton met een stukje bakpapier waar je de letter op kunt spuiten

Wel eens van die mooie letters bij de banketbakker gezien? Dat maak je eenvoudig zelf.

  • Koop lekkere chocolade naar smaak puur of melk 500 gram en smelt deze au bain Marie in een pannetje met 100 gram ongezouten roomboter.
  • Roer dit goed door elkaar heen en als het de dikte heeft gekregen van een pasta doe je het in een spuitzak met grove kartelmond.
  • Niet in de koelkast leggen maar even geduldig wachten totdat je kunt opspuiten zet intussen de versieringen klaar
  • Spuit de chocolade op het bakpapier in sierlijke krullend toeven.
  • Decoreer de nog zachte chocolade met nootjes, snoepjes, gesuikerde bloemen, koffieboontjes, koekstukjes, snoepjes, gekonfijte vruchten, kokosrasp, stukjes fudge etc.. wat je maar lekker vind.
  • Let op maak de letters niet te lang van tevoren want ze zijn kwetsbaar en mogen niet te warm bewaard worden. Ik maak ze meestal de dag voordat ik ze ga geven en leg ze in de koelkast verpakt in bakpapier en een doosje. Pure chocolade stolt langzamer dus zorg voor voldoende tijd en zet ze op tijd koel weg eventueel koelkast of koele ruimte

Chocoladeflikken 18 stuks

200 gram chocolade naar keuze, koekjes in stukken, studentenhaver, noten, geconfijt fruit, gemalen bananenchips, gemalen gojibessen etc.  Bakpapier en een bakplaat die in de koelkast past.

Smelt de chocolade au bain Marie, dit kunnen alle soorten zijn.

Met een eetlepel schep rondjes chocolade op het bakpapier en laat daar enkele toppings in de zachte chocolade vallen en laat koel opstijven.

Chocolade truffels 40 stuks

500 gram chocolade, 200 slagroom laat dit in een pannetje smelten en roer goed door en laat afkoelen in de koelkast. (Dit is ganache als je het na het koelen opklopt en heerlijk romig) met een kleine ijsbolsteker haal ik er bolletjes uit en rol deze door cacao poeder of haal ze door gesmolten chocolade heen. In koelkast bewaren. Paar dagen houdbaar.

Chocolade pindakaas bonbons 18 stuks 

100 gram pure chocolade, 100 gram verse pindakaas, 50 gram gemengde noten naar voorkeur fijngehakt.

Maak eerst de pindakaas. 100 gram pinda’s fijnmalen in een hakmolen tot een dikke pasta om de pasta smeuïg en gladder te maken voeg 2 eetlepels olie toe en draai nog een minuut of 2 door tot een romige pasta.

Smelt op laag vuur de chocolade en de pindakaas roer dit goed door elkaar heen en schep de noten erdoorheen. Schep beetjes in een siliconenvorm voor strakke bonbons en garneer bv met een nootje of wat kokos.

Variaties in vulling: bananenchips gemalen, rozijnen en ander gedroogd fruit in stukjes, stukjes koek zoals van die stroopwafelstukjes of kletskoppen speculaasgruis, witte chocolade gemalen, kokosrasp Etc.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s