Als ex-Amsterdamse ben ik dol op bakkerij Holtkamp een begrip in de stad. De oude bakker Cees heeft echt geweldige filmpjes gemaakt waarop hij lekkere dingen maakt van advocaat tot gebak en pepermuntjes! Uiteraard maak ik af en toe iets van Cees zijn hand vandaag de pepermuntjes gemaakt. Cees filmpje pepermuntjes
- 5 gram gelatine weken in 50 gram koud water dit verwarmen en oplossen
- 500 gram gezeefde poedersuiker
- 6 druppels pepermuntolie ik kocht het bij dille en kamille maar die van Jacob Hooy is ook prima
- Extra poedersuiker voor uitrollen of deeg dikker maken
Alle ingrediënten mengen tot een kneedbaar deeg. Ik had een 100 gram meer poedersuiker nodig om het goed te kunnen binden. Uitrollen en met kleine uitstekertjes pepermuntjes maken of met een mesje snijden.
Nu is dit een basis recept wat je ook kunt gebruiken om bv hartjes te maken.
- Gebruik dan andere essences en een levensmiddelen kleurstof om te kleuren verdeel bv het deeg in porties en kleur elke portie apart.
- Gebruik een patroon om op het uitgerolde deeg te drukken, of schone stempels, letters etc
- Maak reepjes met korte teksten
- Geef ze weg als cadeautje in mooie zakjes met een lintje eromheen
- Doe er anijspoeder doorheen of kaneel voor kaneel blokjes
Kijk ook op de leuke site van patisserie Holtkamp voor alle filmpjes van Cees. Hij legt alles geweldig uit.
Hallo Ingrid, ik wil graag pepermunt maken, maar zie dat ik pepermuntextract (95% ethanol, 5% pepermuntolie) heb in plaats van pepermuntolie. Denk je dat het daarmee kan?
LikeLike
Als het de eetbare variant is dan wel. Maar daar zou ik wel eerst zeker van willen zijn.
LikeLike