Ja chips. Ik doe het ook niet elke dag maken omdat we gewoon niet zoveel chips en aardappels eten. Maar bewaar de aardappelschillen die je hebt gemaakt met de dunschillerMaak ook lange repen met een dunschiller van een hele aardappel voor meer chips.
Dikker kan niet want dan worden het geen chips. Gebruik het liefst verse oogst aardappels en vastkokend.
- Leg de schillen even in een schaaltje lauw water dan kan overtollig zetmeel verdwijnen en worden ze ook mooi schoon.
- De de schillen droog op een theedoek anders spettert de olie
- In een klein pannetje de schillen bakken tot mooi knisperig goudbruin dat duurt slechts enkele minuten. Gooi het pannetje niet te vol want ze moeten kunnen zwemmen anders worden ze gekookt ipv gebakken.
- Laat uitlekken op een stuk keukenrol of een servet.
- Bestrooi met een specerij naar keuze zo kan je zelf je kruidenchips maken
- Alleen je schillen zijn natuurlijk niet genoeg maak met de dun schillen lange repen chips van de aardappels
Mengsels om mee te bestrooien
- Gerooktpaprika poeder
- Zeezout
- Kerrie en ui poeder
- Ui poeder en parmezaanse kaas heel klein beetje
- Peper ui
- Knoflook oregano paprikahot
- Pindapoeder van gemalen pinda’s zeezout
- Komijn paprika
- Peper en enkele druppels azijn ik doe het wel eens in een sproeiflacon
Veiligheid met frituren op gas of elekctra. Neem altijd een ruime hoge pan met deksel vul niet teveel olie voor dit recept is 4 cm voldoende. Leg de deksel in de buurt voor als de flan in de pan zou schieten deksel er meteen opleggen dit soort direct en blijf van de pan af deze is heet. Zet bij frituren nooit de afzuigkap aan.