Als de appels geoogst worden doe ik deze meteen inmaken. Ik maak er voornamelijk moes en stooffruit van maar ook appeltaartvulling heel handig om een snelle appeltaart te maken.
Vul een pan 4 liter met geschilde en in grove stukken gesneden appels. Doe er 200 gram rozijnen bij en 200 gram suiker, 2 eetlepels kaneel, sap en rasp van 1 citroen en 250 cc water. Zet de pan op laag vuur met de deksel erop en schep voorzichtig om na een 15 minuten laat de pan nog verder stoven. Na ongeveer 30 minuten is de stoof klaar en zijn de appels nog heel maar gaar en is het vocht gebonden. Heeft het de kleur van appelmoes. Ziet het er nog niet zo uit laat het dan nog even op het vuur staan. Doe het hete mengsel in potten en sluit af met de deksel.
Om hoeveel kg appels gaat het in bovenstaand recept? En hoeveel potjes kan ik er dan mee vullen van hoeveel gram wat voldoende is per appeltaart?
LikeLike
Dat is een beetje afhankelijk hoe zwaar en groot je appels zijn. 4 liter pan gebruiken en je hebt dan ongeveer 4 grote potten van 500 gram vulling. De taart die je ermee kunt vullen is afhankelijk van hoe groot je de diameter neemt van de springvorm. Voor een springvorm van 24 cm en 5 cm hoog 2 potten
LikeLike
De potten worden niet nog een keer opgekookt.
Hoe lang zijn de potten dan houdbaar?
LikeLike
Mits dat ze vacuüm zijn heel erg lang.
LikeLike