Vanmorgen luisterde ik naar de radio in de auto. Een kort interview met Robert van Beckhoven want eerdaags begint heel Holland bakt weer, en passant vertelde hij een leuk recept voor appelpizza een grappige naam voor een hele lekkere ronde appeltaart die wel iets weg heeft van een pizza. Zo goed en kwaad als het ging heb ik het onthouden en er mijn eigen twist aan gegeven.
Verwarm de oven voor op 180 graden
Deeg
400 gram bloem, 150 gram zachte roomboter, 100 gram verse roomkaas, 1 theelepel bakpoeder snufje zout
banketbakkersroom ongeveer 400 gram nodig van dit recept en de rest is om na te genieten.
Appeltaartvulling of 3 fijngesneden appels met 70 gram gewelde rozijnen en 3 eetlepels suiker en 1 eetlepel kaneel
- Maak een stevig deeg van de genoemde ingrediënten en leg deze ingepakt weg. Niet in de koelkast.
- Rol het deeg uit in een ronde vorm van ongeveer 7 millimeter dik. Maak er een smal opstaand randje om net als bij een pizza.
- Besmeer de pizza met de room laat het randje vrij
- Bestrooid met 4 el gebroken lijnzaad en verdeel er de pot appeltaartvulling over of het appelmengsel
- Bak de pizza af op 180 graden ongeveer 35 minuten.
- Bestrooi met een beetje kaneel en dien warm of koud op met een beetje kaneelsiroop en een lepeltje banketbakkersroom.
Variatie
Voeg aan de banketbakkersroom 100 gram gemalen amandelen of amandelmeel toe en smeer het dan op de pizza. En bestrooid bovenop de taart met geschaafde amandelen de laatste 10 minuten van het bakken.