Ik maak al jaren verschillende soorten appeltaart en deze variant kwam via Facebook op mijn pad.. met een paar kleine aanpassingen er wat meer mijn eigen swing aan gegeven.
3 grote appels in plakjes, 2 eieren, 150 gram roomboter gesmolten, 150 gram basterdsuiker, 1 eetlepel kaneel, theelepel geraspte gember, sap van een citroen plus de rasp van de schil, 180 gram bloem, 1 theelepel backing soda
- Meng in een grote kom de eieren, suiker, kaneel en citroensap en rasp door de appelplakjes heen even goed roeren en laten staan.
- Zeef boven de appels (om klontjes te voorkom) het meel en het bakpoeder.
- Meng met een spatel de boter en de rest van het beslag goed door elkaar.
- Giet het beslag in een ingevette springvorm van 24/26 cm doorsnede en strijk het beslag glad.
- Bak 45 minuten op 175 graden tot de bovenkant goudbruin is.
In de vorm laten afkoelen en op een mooi bord serveren.