Roomtaartje gewoon lekker

Soms lastig bedenken hoe ik een recept moet noemen.. alle ingrediënten in de titel is ook wat vreemd. Maar mensen dit is gewoon simpel lekker en heel snel klaar.

Bodem 100 gram koekkruimels ik gebruikte lange vingers en een restje biskwie, speculaas of havermoutkoekjes of wat je maar lekker vind kan ook, 50 gram gesmolten roomboter, 8 dadels ongezoe t, 70 gram blanke amandelen. Springvorm van 20cm doorsnede.

Maal de dadels en de noten fijn voeg de boter en de koekkruimels toe en maal nog even goed door. Bekleed de springvorm met bakpapier ook de rand. Druk het mengsel stevig op de bodem.

Vulling 250 gram mascarpone, 1 bakje roomkaas van 200 gram, 150 ml volle yoghurt,  100 ml abrikozenjam, 2 zakjes agar agar in totaal 4 gram of 6 blaadjes gelatine, 2 vijgen in dunne plakjes gesneden.

Doe de mascarpone en roomkaas en yoghurt in de keukenmachine en klop dit tor een glad mengsel.

Plak de plakjes vijg rondom tegen de wand van de springvorm, bewaar wat voor bovenop.

Verwarm de abrikozenjam en meng met de agar agar , dit stijft zeer snel op dus let op, snel werken. Ik zet de keukenmachine op een snelle stand en voeg langzaam de agar toe. En schep dit mengsel meteen in de vorm. Met gelatine week je eerst de blaadjes voor en voeg je dit aan de abrikozenjam toe oplossen en dan toevoegen aan het roommengsel. Strijk het glad en decoreer met de vijg.

In de koelkast bewaren tot gebruik.

Variatie

  • Roomboter vervangen door 8 dadels en 1 eetlepel gebroken lijnzaad en 3 eetlepels water.
  • Gebruik aardbeien ipv vijgen en aardbeienjam of puree
  • Gebruik voor vegan een andere roomvariant en of yoghurt volg verder het recept. Gewelde en gepureerde cashews kunnen ook maar is heel calorierijk. En vervang de roomboter door de dadels en vegankoekjes.
  • Voeg 3 eetlepels geraspte chocolade toe aan de vulling en 3 eetlepels blauwe bessen ter garnering

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s