Pannacotta secrets

Die Italianen weten wel hoe ze je moeten versieren… gewoon met een simpel puddingkje  en dan neem je een hap en lig je plots in de zevende hemel op een roze wolk… afijn ik gebruikte het geheime ingrediënt en nu hangt die wolk in mijn keuken.

Voor 5 personen Pannacotta 

  • 300 cc slagroom
  • 200 cc volle melk
  • 2 eetlepels gecondenseerde melk  (geheim ingrediënt)
  • 80 gram witte chocolade
  • 6 blaadjes gelatine geweekt
  • 6 eetlepels losgeroerde verse bramenjam
  • 6 glaasjes.. want dit moet je natuurlijk voorproeven

In de glaasjes de jam verdelen en in de koelkast wegzetten.

Verwarm op de gelatine na alle overige ingrediënt en in een pannetje lauwwarm laten worden niet koken! en als de chocolade gesmolten is van het vuur afhalen en goed doorroeren. De gelatine toevoegen en nog even roeren.

Het dunne roommengsel via een lepel op de jam in de glaasjes gieten heel langzaam anders gaat de jam vermengen. Tot een halve cm van de rand af. Afdekken met folie en in de koelkast laten opstijven.

Schoteltjes pakken en een bak vullen met heel heet water, de glaasjes moeten daarin in kunnen staan maar niet tot de rand in het water uiteraard. Per glaasje dit 10 seconden in het hete water houden en dan met een paar ferme tikken het puddingkje storten op een schoteltje. Versieren met bramen.

En niet van de wolk afvallen..maar als dit niet hemels smaakt dan weet ik het ook niet meer.
Variaties

  • In de winter een kaneeljam met pruimen en koekkruiden vermengen en onderin het glaasje doen
  • Gebruik jam en fruit naar keuze
  • Vertel niemand je geheime ingrediënt..  Dit is gewoon de ultieme pannacotta 😊

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s