Een ouderwets lekker hapje een zacht bolletje met een intense smaak en super makkelijk te maken. Ik haalde dit ooit voor het eerst uit een van mijn oude kookboeken uit 1910 is dit boekje en bevat zeer veel oude recepten uit de tijd dat er nog geen pakjes bestonden. Ik haal daar nog regelmatig even een basisrecept uit en geef er een twist vaak aan. Zoals ook vandaag.
Kokosballetjes ongeveer 20 stuks
150 gram kokosrasp, 1 eiwit, 2 eetlepels gecondenseerde melk
Amandelballetjes 20 stuks
300 gram amandelmeel, 1 eiwit, 2 eetlepels gecondenseerde melk
Voor beiden recepten alles door elkaar mengen en er balletjes van maken. Ik gebruikte een ijsmeloenschep voor van 30mm doorsnede dat gaat namelijk heel makkelijk het deeg is wat lastig te vormen.
Balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat leggen en afbakken in een op 175 graden voorverwarmde oven. Ongeveer 20 minuten even in de gaten houden sommigen rollen de bolletjes eerst nog door de suiker maar van mij hoeft dat niet ze zijn zoet genoeg.