Alweer een cheesecake zal je denken. Maar dan wel een hele speciale met witte chocolade. Ik maakte vandaag een kleine versie van 20cm doorsnede met de helft van alle ingrediënten. Dit is wel een zeer calorierijke taart dus minimaal een flink stuk wandelen of bij liefdesverdriet gewoon geheel opeten dan mag alles.
- 450 gram witte chocolade in blokjes
- 500 gram verse roomkaas
- 400 ml verse slagroom
- 300 gram speculaas in kruimels
- 125 gram gesmolten roomboter
- Springvorm 26/28 cm
Roer de koekkruimels door de gesmolten boter en druk deze op de bodem van een springvorm en zet deze in de koelkast.
Smelt de witte chocolade au bain marie en laat deze afkoelen door af en toe te roeren.
Koop de slagroom dik. Voeg al kloppend de roomkaas toe en als de chocolade lauw is en dikker begint te worden, klop deze dan door het mengsel heen en giet het over de bodem.
Minimaal 4 uur laten opstijven in de koelkast.
Variaties
- Gebruik biskwie, bestrooi de taart met cacao en een theelepel gemalen oploskoffie en wat geraspte witte chocolade en citroen of rasp van een sinaasappel
- Maak de bodem van 100 gram dadels gemalen met 100 gram noten en 100 gram harde koekjes naar keuze.
- Serveer met een vruchtensaus van frambozen of bramen gepureerde en iets ingekookt.