Ik ben dol op kaas in al zijn variëteiten. Vooral de Nederlandse boerenkaas vind ik heerlijk, gelukkig kan ik die hier lokaal kopen voor een hele gunstige prijs. Maar ook de Franse kaasjes daar heb ik een grote liefde voor dus de kaasboer is mijn grote vriend op de markt. Sommige kaasjes heb ik zelf al een aantal keer gemaakt maar nog nooit de harde kazen of de schimmelkaasjes. Toch is het ook leuk om de volgende recepten en sites eens te bezoeken om zelf ook aan de gang te gaan.
Verse paneer maken is niet moeilijk en erg lekker Paneer is een lekkere jonge kaas ideaal voor salades.
Zelf ricotta maken. Yvette van boven laat zien hoe je dit maakt heel simpel!Ricotta
Mozarella maken met behulp van een kaasmaakset van Boska Mozarella deze site laat stap voor stap zien hoe.
Verse roomkaas maken of hangop is ook al niet moeilijk. Een liter volle yoghurt in een kaasdoek gieten en deze boven een vergiet een hele nacht laten uitdruipen. De volgende dag uit de doek scheppen en klaar is het.
Creme fraiche maken, 250 cc slagroom op kamertemperatuur mengen met 25cc karnemelk en dit 24 uur laten staan op kamertemperatuur, even goed doorroeren en na de volgende 24 uur, dit keer in de koelkast is je creme fraiche klaar.
Spaanse witte kaas recept lijkt op feta maar dan van koemelk. Eventueel kruiden toevoegen genoeg voor 8 porties
En natuurlijk zijn er ook de vegan kazen op de site van Vegetus staan diverse recepten van verschillende kaassoorten.
Zelf harde kaassoorten maken is niet moeilijk maar je hebt wel wat meer materialen nodig op deze site kan je de benodigdheden kopen en ook complete kaasmaaksets zelfkaasmaken op deze site leggen ze ook uit hoe je kaas maakt #homemade kaas maken