Gember-citroenkoekjes gevaarlijk lekker

In Engeland kom je ze vaker tegen  dan hier, vaak met stukjes bakgember erin, persoonlijk vond ik dat niet zo lekker en gebruik liever verse gember. Nu liep ik vanmiddag bij de Hema en zag gember-citroenkoekjes liggen 2 pakjes voor 4,50 en dacht.. dat kan ik vast beter en goedkoper maken. Dus aan de slag en echt ze zijn verrukkelijk!

Gember citroen koekjes 18 stuks

250 gram bloem, 1 theelepel bakpoeder, 80 gram witte basterdsuiker, 10 gram vanillesuiker, 100 gram roomboter, 1 eetlepel versgeraspte gember, 2 eetlepels melk, sap van een halve citroen, rasp van de citroenschil.

  • Oven voorverwarmen op 180 graden.
  • Van alle ingrediënten een stevig deeg kneden.
  • Een rol vormen en koekjes snijden van ongeveer 7mm dik. Je kunt er figuurtjes in maken met een vork of of een stempeltje dit blijft zichtbaar na het bakken.
  • Met een tussenruimte van ongeveer 4 cm op de bakplaat bakken in  het midden van de oven. Ongeveer 15 minuten tot goudbruin.  Af laten koelen op de bakplaat.

Variaties 

  • Voeg aan het deeg een handje amandelstukjes toe en een eetlepel Amarettolikeur
  • Gebruik speltvolkorenmeel en voeg extra toe 1 eetlepel koekkruiden, 1 theelepel kaneel en gebruik lichtbruine basterd
  • Vegan. Laat de melk achterwege en neem 2 el meer citroensap en vervang de boter voor goede plantaardige margarine

Dit kost omgerekend met bakken mee ongeveer 1,50 voor 18 koekjes dat is nog eens lekker en voordelig. Ik maak meerdere porties deeg en vries deze in en heb dus verse koekjes op voorraad. Het bakken gaat volgens recept en het deeg snijd het makkelijkst half ontdooit dit kan je trouwens met de meeste koekjesdeegsoorten doen.

3 reacties Voeg uw reactie toe

  1. lichtgroenleven schreef:

    Ik heb de koekjes gemaakt met plantaardige margarine ipv roomboter en ongezoete sojamelk ipv melk, en de veganistische variant van deze koekjes is ook super lekker 😀

    Geliked door 1 persoon

    1. ingrid3220 schreef:

      Toevallig ben ik ze ook net aan het bakken met plantaardig boter om het eens uit te proberen. Het is lang geleden dat ik plantaardige boter gebruikte. Dus leuk om te lezen dat je ze lekker vind!

      Like

  2. Roos schreef:

    Vraagje er staat rasp van de citroen is dat van een hele of halve citroen

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s