Efteling aardappelwokkels

Loop je met je gezin in de Efteling dan krijg je een overdaad van eettentjes die aan je oog voorbijtrekken en niet in de laatste plaats aan je neus. Nu kan ik het meeste wel weerstaan alleen al door de prijs, en is het ook allemaal niets bijzonders voornamelijk fastfood, en wat snoep en drankvariaties. Maar een paar jaar geleden zag ik ook een soort gekruide aardappelwokkels voorbij lopen op een stokje, zien er erg leuk en hapklaar uit.. maar je denkt toch zeker niet dat ik 2,75 voor 1 aardappel ga betalen, dank je de koekoek. Dat maak ik zelf wel.

Eerst lopen aanmodderen met een stokje en een mesje maar dat werden dikke en dunne spiralen en braken elke 4 seconden af. Toen eens op internet gaan zoeken en jawel hoor daar was de spiraalsnijder voor zowel aardappels als komkommer. En dat gaat toch een stukje makkelijker een snijder kost rond de 5 euro overal verkrijgbaar.
Je prikt een satéprikker in een aardappel en je draait er met de snijder een lange wokkel van. De spiraal een beetje uit elkaar trekken en in het frituurmandje leggen, bij ons passen er 4 stuks in. Langzaam laten zakken want de zetmelen laten het flink bruisen de eerste 3 minuten. In totaal ongeveer in 6 minuten bakken en na het bakken direct met kruiden bestrooien. Ook kan je in de oven een hele grote portie maken maar dan zijn ze wat minder knapperig wel minstens zo lekker dat wel. In de oven een 30 minuten op 200 graden ongeveer, wel even in de gaten houden en gekruid de oven in doen.

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Miranda schreef:

  Welke kruiden gebruik jij voor erop?
  Ik heb een appel spiraal boor….(vrijeschoolkind) nooit over nagedacht dat je dit ook met aardappelen kunt doen. Dankjewel voor de tip, ga het van het weekend uitproberen in de airfryer.

  Like

  1. ingrid3220 schreef:

   Ik heb een aardappelkruidenmiz gebruikt van de Marokkaanse winkel waar veel gerooktpaprika en peper en knoflook in zit. Zal denk ik heel goed kunnen in de airfryer heb daar zelf geen ervaring mee.

   Like

  2. Wendy de Jong schreef:

   Ik heb ze vandaag gemaakt en de patatkruiden van AH erop gedaan. Heerlijk!!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s