Wat Jonnie Boer kan..kan ik ook dacht ik van de week. Ik heb allerlei kruiden staan die ik meestal vers gebruik maar ook gedroogd vind ik kruiden heel handig. Een gemiddeld hoog kwaliteit potje kost zomaar 2 euro of meer.. dus zelf drogen is veel goedkoper en supervers. Ik pluk de kruiden per portie dus van alles wat en snijd dit fijn.
Drogen in de oven:Verdeel het over een groot bakblik en gebruik de restwarmte als er bv een cake uit de oven komt om daar in te drogen. De oven staat dus uit en is de eerste paar minuten nog vrij warm en ideaal om snel te drogen.
Drogen in de voedseldroger:
Verdeel de kruiden over de roosters en droog ze op vellen bakpapier als je grofmazige roosters hebt in een uurtje of 4 op 45 graden of iets hoger.
Vandaag gebruikte ik een handje rozemarijn, lavas, bladpeterselie, bieslook, oregano, tijm, lavas .
In bosjes te drogen hangen waar de zon er op schijnt of op een droogzolder kan natuurlijk ook.
Goed laten drogen en afkoelen en na het drogen, fijnhakken en in een potje doen.