Zie ik vanmorgen in een ander recept anijs worden gebruikt heb ik opeens trek in anijskoekjes. Ik zag een recept van Rudolph wat ik een beetje aan heb gepast naar mijn smaak.. en moet zeggen..veruukelijke koekjes
Voor 22 stuks
350 gram bloem, flinke theelepel bakpoeder, 100 gram zachte roomboter, 100 gram basterdsuiker, 1 eetlepel gemalen anijszaadjes, 2 eieren, 100 gram rozijnen. Ei om mee te bestrijken.
Boter met de suiker romig draaien en dan de overige ingredienten toevoegen en hiervan een lange worst draaien. Even in een bakpapiertje rollen en laten opstijven in de koelkast 30 minuten.
Oven voorverwarmen op 180 graden
De rol in plakjes van krap 1 cm dik snijden en verdelen over de bakplaat met kleine tussenruimte. Bestrijken met eigeel en nog een beetje anijs eroverheen strooien. In 15 minuten goudbruin bakken en af laten koelen op een rooster. Bewaren in koektrommel.
Variatie
Meng er nootjes en chocoladekruimels door het deeg heen of stukjes gedroogde fruit.