Kibbeling xxl portie

Waarom nu weer een xxl portie zal je denken, nou er lopen hier 2 pubers rond en een man die verse lekkere kibbeling helemaal niet te versmaden vinden. Nu kocht ik ze meestal bij de visboer erg lekker natuurlijk maar verrekte duur. Dus zelf maken dacht ik is vast voordeliger, en dat is het. En veel makkelijker dan je denkt. Ik gebruik een bierbeslag dat word net zo krokant als de kibbeling van de visboer.

Kibbeling xxl voor 4 grote eters 

800 gram witte dikke vis, kabeljauw het liefst, maar 2 pakken koolvisfilet uit de vriezer kan budgetvriendelijk ook. geen tillapia of pangius die vis is te dun, 1 flesje bier blond of bok kan beiden (mag alcoholvrij zijn naturel geen citroen oid), 150 gram bloem, viskruiden, 2 eierdooiers, olie om in te frituren

Verhit de olie vast, ik doe dit in een hoge pan en dan een centimeter of 5 ongeveer, dan spat niet je halve keuken onder.

Snijd de vis in grove stukken en dep ze droog, hoe natter hoe minder het beslag kleeft, ik bestrooi de vis altijd met een beetje viskruiden.

Maak van alle overige ingrediënten een dik beslag, dikker dan pannekoekbeslag voeg desnoods een beetje bloem toe, en een theelepel viskruiden. (maak dit beslag nooit te lang van tevoren klaar want dan mislukt het, de bubbeltjes hebben een luchtige functie in het beslag)

verwarm de oven voor op 170 graden en zet daar een grote schaal in

Haal de vis door het beslag en laat deze aan een vork voorzichtig in de hete olie glijden bak porties van 6 tegelijk, schep deze als ze bruin zijn in de ovenschaal en bak zo alle vis achter elkaar en schep dit steeds in de ovenschaal, zo zijn ze goed gaar en blijven ze knapperig en lekker heet. Meteen serveren met een salade en eventueel wat friet en een lekker sausje. Wij gebruiken niet veel zout maar een paar draaien met de zoutmolen over de ovenschaal heen kan heel lekker zijn.

dit zelfde beslag kan je goed gebruiken om lekkerbekjes te frituren, en voor de veganliefhebbers, zelfs groentes zoals gekruide courgetteplakken of aubergine zijn hier lekker in.

4 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Marion schreef:

    Mag ik vragen welke viskruiden je gebruikt? Zijn niet bij ons te koop dus zelf gemaakt, zag een recept , maar zooooo flauw, zo jammer van al het werk

    Like

    1. ingrid3220 schreef:

      Hoi ik maak meestal een klein potje met zout, peper, uienpoede, een beetje knoflookpoeder, gerookt paprikapoeder, een beetje gedroogde dille ik doe het uit de losse pols een beetje uitproberen dus.

      Like

  2. Gonnie Leijssen schreef:

    Ik zag hierboven Quilty ipv Guilty staan. Laatst hadden we het nog hierover. Dacht zal even zeggen.
    Grt. Gonnie.

    Geliked door 1 persoon

    1. ingrid3220 schreef:

      Dank je zal het ook even aanpassen. Die fout maak ik vaker

      Like

Plaats een reactie