Staat deze ook op je site vroeg Adrienne, uhm nee dacht ik dit maak ik zo regelmatig dat ik het niet eens als bijzonder zie. Maar damn dit is erg lekker en ziet er luxe uit. Je kunt er alle kanten mee op en het vult lekker.
Hasselback aardappels 4 personen
4 tot 6 grote aardappels, 5 tomaten in plakjes, 1 potje verse pesto, 1 rode ui in plakjes, 1 courgette in plakjes, olijfolie, takje rozemarijn, 3 uitgeperste tenen knoflook, provenciaalse kruiden 1 eetlepel, peper en zout
4 tot 6 grote aardappels, ik leg ze altijd rauw in een schaal en als die gevuld is dan weet ik dat ik genoeg heb, dus neem een ovenschaal die past bij jouw behoefte en aantal personen. Was de aardappels maar schil ze niet en kook ze in 15 minuten gaar. leg de aardappels in de schaal en snijd ze met een kartelmesje in, doe alle andere groente plakjes verdelen tussen de schijfjes in en zo ook de pesto verdelen eventueel wat kleine tomaatjes tussen de aardappels inleggen. Een paar eetlepels olijfolie aanmaken met de kruiden en peper en zout, knoflook en dat over de aardappels scheppen.
De schaal in de voorverwarmde oven schuiven en nog een minuut of 40 op 180 graden bakken.
Variaties
plakjes ham in de aardappel doen en bestrooien met parmezaanse kaas in de laatste 10 minuten oven
aardappels vullen met plakken rode ui en hele dunne plakjes wortel en currykruiden gebruiken
Gebakken ziet het er zo uit
Dit zijn toch geen Hasselback aardappelen? Daarbij snij je de (rauwe) aardappelen niet helemaal in, smeer ze in met (gekruide) olie en bak ze 1 uur in de oven.
LikeLike
Ik heb er een twist aangegeven door ze te vullen daarom staat er ook a la Ingrid
LikeLike