Fluffy cheesecake

Zeg cheesecake en je hebt mij om. Echt zo een taartje om even tussendoor te maken en dan steeds van te snoepen, lekker simpel en zo klaar wie wil dat nu niet.

700 gram volle kwark, 4 eieren gesplitst, sap van 1 citroen, 80 gram poedersuiker, 1 theelepel vanilleessence, 1 eetlepel maizena

Oven voorverwarmen op 170 graden

Voor de bodem 200 gram biskwie naar keuze fijngemalen,  8 dadelsfijngehakt, kopje rauwe cashews fijngemalen, 50 gram roomboter gesmolten

De eiwitten stijf kloppen met 40 gram suiker. De eigelen romig kloppen samen met de kwark en 40 gram suiker,maizena, en de citroen. De stijve eiwitten erdoor spatelen.

Alle ingrediënten voor de bodem door elkaar mengen en op een met bakpapier beklede bakvorm drukken. Het kwarkmengsel toevoegen. De taart 45 minuten bakken. Af laten koelen in de koelkast. Ik serveer hier een bramensaus bij maar elke vruchtensaus smaakt hier superlekker bij.

3 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Julie schreef:

    Heerlijk recept, maar ik heb nog altijd wat problemen mijn de ovenstanden en de exacte tijd.
    170 graden boven en onderwarmte, dan is de taart na 45 minuten nog bijna rauw.
    De laatste keer voegde ik 12 minuten toe aan de baktijd waarvan 5 minuten op hete lucht. Ik vind het zeer moeilijk om in te schatten wanneer hij klaar is hierdoor. Laatste keer heb ik hem eruit gehaald na een keer testen met een mespunt in het midden. Over het algemeen haal ik de kaastaart eruit wanneer ze er mooi begint uit te zien.
    Alvast bedankt en uiteraard een prettig 2018.

    Like

    1. ingrid3220 schreef:

      Het is per oven inderdaad wat uitzoeken. Eventueel wat langer de hete lucht gebruiken is ook een optie. Hier is hij dan precies goed na 45 minuten.

      Like

      1. Gonnie Leijssen schreef:

        Misschien is het een idee om bij je recepten te vermelden of de oven op hete lucht of onder/bovenwarmte moet. Daar zit ik af en toe ook mee te dubben als het niet is vermeld.

        Like

Plaats een reactie