Stamppot radijs

Die radijsjes he.. die groeien sneller dan het licht. En aangezien pubers ze hier niet lusten en je zelf geen zin hebt in elke dag radijssalade en er al een pot radijsjes op zuur staat gaat er vandaag een enorme portie door een stamppotje heen dat lusten ze wel, hoop ik. Echt Nederlands we stampen alles tot stamp en eten er een gehaktbal bij.. zo af en toe eet ik stamp, niet te vaak want in een vorig leven was ik vast een italiaanse en die houden niet van stamp, maar vandaag dus radijsjes stamp inclusief loof. Wel even goed spoelen want niemand wil een bordje met tuinaarde eten.
RADIJSSTAMP 5 personen (oma eet ook 3 dagen per week mee) 

2 bossen radijs goed schoongemaakt, loof apart fijnsnijden, radijsjes zelf ook fijnsnijden, 2 gesnipperde uien, een handvol fijngesneden sugarsnaps of andere boontjes, eetlepel kerrieachtige specerijen, eetlepel provenciaalse kruiden, eetlepel gerookt paprikapoeder, 50 gram roomboter, kilo aardappels in plakjes, zout peper 4 eetlepels gebroken lijnzaad.
In een diepe pan de aardappels opzetten met ruim water.

De uien, specerijen en de radijsjes langzaam stoven in de roomboter, de sugarsnaps pas toevoegen als je het loof bij de aardappels doet. Als de aardappels gaar zijn vuur uitzetten en het loof toevoegen en even omscheppen dit 2 minuten laten staan. Aardappels en loof goed afgieten en met de overige ingrediënten erbij tot een grove stamp maken. Opdienen met een verse gehaktbal en uienjus.

Variatie

Toevoegen van een bakje uitgebakken spekjes dan kan je de gehaktbäl achterwege laten en een beetje kerriesaus erbij is altijd lekker

In plaats van de aardappels bulgur klaarmaken en het mengsel er doorheen scheppen het loof dan van tevoren even blancheren.

2 teentjes knoflook mogen er natuurlijk In alle variaties bij gedaan wórden.. ik houd nu eenmaal van knoflook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s